Inspiratie…
Een akelig woord? Een zeldzame ervaring?
Of… Een positief gevoel? Het ervaren van passie, plezier en enthousiasme?

Wat inspireert mij? Een vraag welke ik mij de afgelopen periode vaak gesteld heb. Een dag met mensen die een beetje hetzelfde denken als ik. Die ik snap en begrijp. Die mijn gedachtenkronkels begrijpen en op dezelfde golflengte zitten.

Is dat inspiratie? Is dat alles? Kan ik inspiratie vasthouden? Is het tastbaar? Kan ik het voelen? Kan ik het beïnvloeden? Ik geloof sterk van wel! Heb ik altijd inspiratie nodig om iets te kunnen maken? Dat geloof ik niet. Het is alleen wel fijn. Het maakt wat ik doe leuker en ik voel mij gelukkiger. En ik ben ervan overtuigd dat ik dan ook succesvoller ben.

Raken, leren en samen dromen! Voor mij is inspireren anderen raken. Raken met wat ik zeg, schrijf, creëer of doe. Anderen helpen door inzichten aan te reiken die de ander verder helpen. Ik krijg inspiratie van “mooie” mensen. Alle mensen om mij heen. Mensen die op dezelfde manier denken, op dezelfde golflengte zitten en naar de wereld kijken of juist niet. Daar leer ik van, heel veel! Daar groei ik van! Eigenlijk is inspiratie heel simpel. Het kan dat ene woord zijn dat iemand zegt! Je moet het alleen wel horen! Die ene blik in iemands ogen zien!

Het latijnse woord betekent letterlijk inademing. De inademing voor de geest. Bij inspiratie ademt onze geest. Je wordt enthousiast en je stelt je volledig open als je oog in oog komt met iemand of iets dat je het diepste raakt. Jouw waarden, jouw essentie, jouw gevoel voor geluk en succes. En op het moment dat je geïnspireerd bent in je eigen handelen en in je werk, ervaar je waarheid: “het klopt” wat je doet, je voelt je door en door betrokken en je kunt in je handelen en in het contact met je omgeving geluk en succes ervaren. Niet alleen je hoofd doet mee, maar ook je hart!

Bij de verbinding tussen mensen is het geweldig om te ondervinden hoe aanstekelijk inspiratie is. Iemand zegt iets dat binnenkomt op een niveau van wezenlijke betekenis en dat je als het ware optilt. Het inspireert je op jouw beurt, vanuit je beleving van geluk en succes, een bijdrage te doen aan het gesprek. Zo ontstaat er in de verbinding inspiratie en creativiteit. Stel je eens voor wat dit binnen jouw organisatie of jouw team kan doen!

Wat is dan inspiratie? Inspiratie is voor mij absoluut wat ik hierboven schrijf. Dit is alleen zeker niet alles. Zonder inspiratie en bezieling wordt werken en leven kleurloos. Zonder inspiratie ervaren we enkel sleur en beperkingen. Ik geloof sterk dat ieder mens kan worden geïnspireerd. Het vraagt wel continue bewuste aandacht. Repeterend oefenen om ermee om te gaan en het in je werk en leven een rol laten spelen. Inspiratie geeft voor de meeste mensen toegevoegde waarde en koers aan het leven en resulteert in individuele groei. Mensen die geïnspireerd zijn, zijn vaak krachtig en stralen energie uit.

Inspiratie ervaren door de inhoud van je werk is een groot privilege en draagt bij aan jouw duurzame inzetbaarheid.
Allerlei ervaringen kunnen je prikkelen tot acties en het maken van keuzen om met meer bezieling de dingen te doen op je werk en thuis.

Wat is inspiratie voor jou?
Hoe geïnspireerd ben jij aan het werk?
Wil jij dit ontdekken?

Schrijf je dan in voor “PLUK muze!” op 17 november as. , “PLUK feminien!” op 24 november as.

Inspireert jouw organisatie?
Hoe geïnspireerd zijn mensen aan het werk?
Wil jij dit ontdekken?

Schrijf je dan in voor “PLUK inspiratie!” op 1 december as.

Doe mee 2 Reacties

  • Anita schreef:

    Mooi geschreven Jessica! Voel precies wat je zegt! Ben zelf ook super blij dit mooie gevoel te mogen ervaren sinds ik voor The Colour Kitchen werk! Krijg hier zoveel positieve energie van! The Colour Kitchen : “samen maken we het verschil”. En zo is het!

Laat een reactie achter